Verdensrommet og romindustrien

Verdensrommet og reiseindustrien

Etterhvert som global velstand har økt over hele verden, så har folk lett etter kreative måter å bruke ekstra penger på. Selv om forskning har vist at lykken slutter å øke etter at husholdningenes inntekt overstiger 700,000 kr, så har ikke dette stoppet folk fra å prøve. En reise til verdensrommet er blant aktivitetene de aller rikeste tyr til.

Antall ekstravagante aktiviteter og produkter som er oppfunnet bare for å hjelpe de aller mest velstående med å lette på lommebøkene er for lang til å være oppført her. Fra å montere hele jumbo-jetfly, til å legge gullflak i martiniene sine, så vil noen mennesker med dype lommer gjøre alt for å skille seg ut.

Etterhvert som teknologien har fortsatt å forbedre seg, så har folk funnet alle slags bruksområder for den. Mange av disse bruksområdene har vært produktive. Andre har i stedet vært rent rekreasjonsmessige. Med flere tiår med historie, så har romindustrien vist at den kan levere innovasjoner som har gjort alles liv bedre.

Men de siste årene har mange privatpersoner og selskaper foreslått å bruke reise til verdensrommet som en aktivitet. Noen pionerer har allerede begynt å dukke opp som ledere i den private romindustrien. Mange av ideene deres er ganske interessante. Andre har ideer som nok ligner mest på science fiction.

 

Reise til verdensrommet slik som månelandingen begynner å bli lenge siden
Det er lenge siden mennesket landet på månen sist. Her fra Apollo 15 ekspedisjonen.

 

Reiser til det ytre rom

Det første forslaget fra den private romindustrien var å sende villige passasjerer i Low Earth Orbit. Passasjerer vil da tilbringe noen dager i bane rundt jorda. Med standard forfriskninger forventes et stilig etablissement. Passasjerer vil kunne kikke ut av vinduene og observere jorden fra et helt nytt utsiktspunkt.

Passasjerer må først settes gjennom en helsetest før de kan skytes opp. Dette er for å sikre at den som vil glede seg over ferden i romfarten, faktisk kan overleve prøvelsen. Mange glemmer at mennesker opplever en gravitasjonskraft på opptil ni ganger sin kroppsvekt under lanseringssekvensen.

Avhengig av turpakken vil passasjerene kunne glede seg over å bo i verdensrommet. En stor overraskelse for mange førstereisende er når de først går ut av enheten og ut i selve verdensrommet.

Når du først går ut her, så forventer du å ende i fritt fall på grunn av instinktene dine. Men det som faktisk vil skje er at du vil flyte ut i verdensrommet! Selvfølgelig må du være koblet til romskipet for ikke å flyte langt inn i verdensrommet.

Disse slags turer har faktisk blitt gjennomført de siste årene. Ganske mange private gründere har allerede begynt å starte tjenester som lar kundene bo i verdensrommet i noen dager og komme tilbake i etterkant.

Denne nye utviklingen i den private romindustrien blir sett på som et godt første skritt i den videre utviklingen av industrien. I årene fremover kan innovasjonene fra disse romhotellene brukes til å få til den neste fasen innen romfart og utforsking i gang.

 

Besøk på månen og Mars

Å bo i et romfartøy ute i verdensrommet noen dager er en ting. Det å kunne besøke en annen planet er noe på et helt annet nivå. Å kunne gå på månen og Mars overflaten er noe folk vil forberede seg på hele livet.

Selv om dette ikke er planlagt per dags dato, så er dette en ide som helt sikkert vil være tenkelig de kommende årene. Hvis en slik anstrengelse starter før storskala bosetting av begge planetene finner sted, så vil disse typene turer være veldig ekskursjonslignende. Det vil nesten være som en slags utenomjordisk safari.

Turister vil bli vist rundt det røde landskapet til Mars i en rover av et slag. De må til enhver tid være i romdrakt. Turiststedet vil trolig sentrere seg om kjente landemerker som Valles Marineris, solens største dal. Turister vil sannsynligvis også tilbringe lange perioder på Mars på grunn av logistikken knyttet til dens bane overfor jorden.

En tur til månen skal være langt lettere for folk. Turen vil være mye raskere og returplanen langt mer fleksibel enn den til Mars. Turister vil sannsynligvis være begrenset til den mørke siden av månen, da den lyse siden opplever veldig høye temperaturer. Disse vil selv den beste drakten ha vanskelig for å overvinne.

Men ettersom storstilt bosetting pågår både på månen og Mars, så vil disse turene bli mindre utflukter og mer besøksmessige. Det vil føles mer som om du besøker et annet land med sin unike kultur og identitet. Månen og Mars vil nesten helt sikkert utvikle sine respektive kulturer. Det vil være fascinerende å se det skje rett foran øynene våre.

 

Mange ville kjøpt reise til verdensrommet om de hadde en koffert med penger
En koffert full av penger kan brukes på så mangt. Mange rikinger i dag reiser til verdensrommet.

 

Reise til verdensrommet er den ultimate turismen

Når verdensøkonomien fortsetter å produsere økende nivåer av velstand, så vil flere og flere lete etter eksotiske måter å bruke pengene sine på. Hvilken bedre måte er det å bruke de nye rikdommene på enn å ta en tur utenfor planeten og utforske helt nye horisonter?

Å reise fra planeten er noe tidligere generasjoner ikke kunne engang drømme om. I løpet av de neste årene kan økende global formue, kombinert med eksponentielt forbedring av teknologi, gi helt nye næringer. Romturisme kan være en av dem.

Når antallet av verdens millionærer fortsetter å vokse, så vil markedet for eksotiske produkter og fritidsaktiviteter uunngåelig vokse. Denne veksten i luksusmarkedet vil fortsette å åpne for nye innovasjonsmuligheter etterhvert som flere ressurser kan viderekobles til dette.

Det er en virkelig spennende tanke at menneskeheten er klar til å ta enda et skritt fremover i sin endeløse marsj mot fremgang. Hvem vet hvilke ringvirkninger det vil ha for resten av oss med innovasjonene som nødvendigvis vil komme fra utvikling av romturisme. Kanskje vil det neste teknologiske gjennombruddet bare komme fra å prøve å la rike ha det moro!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *