Vaksinering før reise

Vaksinering før reise i 2020

Vaksinering før reise er viktig i 2020. Å reise til eksotiske steder høres ut som mye moro for mange mennesker. Du vil åpne øynene dine for en hel verden av nye opplevelser. Fra nye matvarer til nye severdigheter og nye mennesker. Det kan være en veldig spennende opplevelse å reise til steder du bare har lest om i bøker.

Men før du drar til disse stedene, er det noen få forholdsregler som må tas. For det første har kanskje ikke noen av disse stedene de samme helsestandardene ennå. Selv om dette mest skyldes at noen land er i ferd med å utvikle seg, bør du likevel ta de nødvendige sikkerhetstiltak. Det er for å sikre at ferien ikke blir til et mareritt. For eksempel kan reiseforsikring til ferien utgjøre en stor forskjell.

Nå som vi har fastslått behovet for helseforholdsregler, er spørsmålet nå hvor lenge før du reiser, bør du begynne å ta disse forholdsreglene. Når det gjelder vaksiner, avhenger av hvilken type potensielle sykdommer de er designet for å forhindre, hvor lang tid det tar for vaksinen å være fullt effektiv.

Vaksinering før reise sikrer at hele familien holder seg friske og opplagte underveis i ferien.
Vaksinene kommer i form av sprøyter, og disse kan du motta fra leger landet rundt.

Slik holder du deg trygg

For at det ikke skal være noen risiko for helsen din, anbefales det at du tar vaksinene dine 4-6 uker før du reiser. Nå er det kanskje mange som ikke engang har laget reiseplaner så tidlig, men dette er ideelt. Årsaken er at enhver vaksine vil ha blitt fullt effektiv i løpet av den lange ventetiden. Denne lange ventetiden vil også tillate deg å ta flere doser hvis typen vaksine krever det.

Vaksinering før reise i henhold til destinasjon

Destinasjonen vil også spille en rolle i å bestemme hvor tidlig du bør ta vaksinene dine. Noen steder er det veldig trygt fra sykdomsforebyggende synspunkt, mens andre ikke er det. Hvis et sted regnes som et høyrisikoplass, vil du sannsynligvis bli bedt om å ta et større antall vaksiner før du reiser dit. Jo flere vaksiner du tar, jo større er sjansen for at du vil ta en som krever en lengre inkubasjonsperiode eller flere doser.

Vaksinering før reise sikrer at en gjennom testede vaksiner slipper å bli sykdom.
Vaksinasjon er i grunn bare en liten dose av virus som gjør at kroppen din blir vandt til viruset.

Hvor sunn er du?

Hvis du har visse medisinske tilstander, kan du være mer utsatt for infeksjoner og smitte sykdommer generelt. På grunn av dette kan det hende du blir bedt om å ta visse vaksiner som andre ikke ville gjort. Hvis en viss medisinsk tilstand påvirker helsen din betydelig, kan du passere terskelen som ville ha unnskyldt deg fra å ta visse vaksiner.

Generelt vil de to hovedgruppene som vil bli anbefalt å ta flere vaksiner eller større doser være barn og gravide. Dette er de to gruppene som anses å ha større risiko for å få sykdommer under sine reiser bare på grunn av deres demografiske beliggenhet.

Din sykehistorie vil også spille en stor rolle i å bestemme hvor mange vaksiner du bør ta og hvor tidlig de skal tas. Generelt, jo flere vaksiner du allerede har tatt, jo færre vil du bli bedt om å ta. Dette er fordi det er noen vaksiner som bare må tas en gang for å immunisere en person. Det er også vaksiner som bare må tas igjen når personen har kommet i kontakt med en sykdom som vaksinen er designet for.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *