Reise til verdensrommet

Reise til verdensrommet – Fremtidens reiseliv?

Reise til verdensrommet er blitt stemplet som fremtidens reiseliv. Det er ingen tvil om at reiser står øverst på folks ønskeliste når de vinner i lotto. Eller hva med når en får igjen på skatten eller en arv dukker opp? Vi er både reiseglade og mer kresen på hvor vi vil legge igjen reisepengene våre. Vi tråler både nettet og sjekker jungeltelegrafen etter nye og spennende reisetips.

Både sydenreiser, backpacking og storbyferier kan for mange være litt utdatert. Nå søkes det etter uberørt natur, mystiske og spennende steder og fantastiske opplevelser hvor man ikke risikerer å møte på naboer eller kjente. Reise til verdensrommet er her for mange kanskje bare en drøm. Men er det egentlig så naivt å ønske seg fremtidens reiseliv nå?

Reise til verdensrommet er en drøm mange mennesker har
De fleste av oss drømmer om en reise til verdensrommet når vi ser opp på stjernehimmelen

Hvor mye koster det å reise til verdensrommet?

Et sted man mest sannsynlig ikke møter naboen, er i verdensrommet. Sikter man mot stjernene og har god råd, så kan kanskje en reise i verdensrommet være det nye reisemålet? Vi skriver god råd, for akkurat nå er det nok kun de med den feteste lommeboka som kan ta seg råd til dette. Det koster nemlig rundt 200 millioner kroner per person!

Men dette kan fort endre seg. Nå sitter romentusiaster over hele verden og funderer på hvordan man best kan sette verdensrommet på feriekartet, til overkommelige reisetider og priser for oss alle.

Det er omtrent 50 år siden mennesket tok sine første skritt på månen, og drømmen om å få oppleve dette på en eller annen måte er mer aktuell enn noensinne. Både månen og Mars er i sentrum som et yndet reisemål, og det er disse 2 det dreier seg om når en reise i verdensrommet planlegges.

Hvor spennende er ikke dette? Å få muligheten til å sette seg godt til rette, med panoramautsikt mot jordkloden som sakte forsvinner fra deg, mens du prøver å nyte en cocktail til det hele. Prøver er det rette ordet, da vektløshet blir den største utfordringen her.

Reise til Mars og månen kan være noe fremtiden byr på
Hvor lang tid tar det å reise til Mars tenker du kanskje der du stirrer ut i verdensrommet…

Hvor lang tid tar det å reise til Mars og månen?

Ønsker man å besøke en planet, trenger man god tid. Hvor lang tid det tar, enten til Mars eller Månen, kommer an på planetenes posisjon til Jorda. Men i beste tilfelle for en tur til Mars, så vil en slik tur ta ca. 71 dager + Månen tar kortere tid, litt under 3 timer. Kommer litt an på valg av framkomstmiddel. (ref.Nasa)

Har man først landet på en planet, så hva nå? Hva skal man finne på? Man er omgitt av et iskaldt ørkenlandskap, og det er langt mellom paraplydrinkene, bademuligheter, varme og shopping. Det kan nevnes at golf har allerede blitt testet ut, med varierende suksess, men nok til at det kan være verdt å pakke det med seg.

Utallige filmer og scener har gjennom årenes løp blitt presentert for å vise hvordan en feriereise i verdensrommet kan se ut og oppleves. Muligheten til å kunne puste fritt, drive med sportsaktiviteter, solbading og shopping er bare få alternativer som blir vist. For at vi skal få slike reiser i fremtiden, så får vi heie videre på romforskingen.

Kjenner man på at eventyrlysten har våknet, og har både tid og penger, så kan så absolutt en reise til verdensrommet være den neste ferien. Ennå litt usikker om en slik fremtidsreise er noe for deg? Hva med denne fun facten: man blir ikke yngre av romreiser, men man eldes litt langsommere enn de som er igjen på jorda!

God Tur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *