Reise til Mars

Hvor lang tid tar det å reise til Mars?

Ettersom interessen for science fiction øker blant den yngre generasjonen, så har mange begynt å se på de mange aspektene ved en romfartssivilisasjon og stiller spørsmål. Hvor mange mennesker trenger vi for å lykkes med å kolonisere Mars i fremtiden? Hvor mange år vil det ta? Det viktigste på kort sikt er spørsmålet om hvordan du kommer dit, nærmere bestemt: Hvor lang tid tar det å reise til Mars?

 

Reise til Mars vil foregå med romfartøy
Romfartøyet er første steg i en reise til Mars. Mange andre faktorer spiller også inn.

 

Derfor er det viktig å vite hvor lang reisen er

Når du planlegger en så lang tur som å reise til en annen planet, så er det viktig å vite lengden på reisen. I det minste må en ha et anstendig anslag før en sender folk til Mars. Denne informasjonen er nødvendig for å bestemme hvilke forsyninger mannskapet trenger for å overleve gjennom turen.

Det ville være en stor tragedie hvis mannskapet gikk tom for forsyninger fordi turen tok mye lengre tid enn forventet. Dette er en potensielt dødelig feil og må unngås for enhver pris. Med det i bakhodet er det flere hovedfaktorer som påvirker hvor lang tid det vil ta å reise til Mars.

 

Faktorer som påvirker turens lengde

Den viktigste faktoren som påvirker hvor lang tid det vil ta er selve posisjonen til Mars i forhold til Jorden. En viktig ting å huske er at Mars og Jorden tar en veldig ulik tid å sirkle rundt sola. Dette betyr at Jorden kan være rett ved siden av Mars eller på den andre siden av sola, avhengig av hvilket stadie i banesyklusen begge planetene er i.

Basert på nåværende fremdriftsevne, så kan det ta så seks måneder eller mindre å reise til Mars hvis oppskytningen er tidsbestemt akkurat der romfartøyet vil avskjære Mars når det er nærmest Jorden. Ellers vil det ta så lang tid som 18 måneder å nå Mars hvis det er langt nok borte fra Jorden.

Fordi Mars tar nesten to år for å fullføre en bane, så betyr dette at «Det gyldne vindu» for å reise til Mars vil komme rundt hvert annet år. Alle som ønsker å sende noe eller noen til Mars bør absolutt jobbe rundt dette vinduet.

Det samme gjelder mennesker som er på Mars som ønsker å reise tilbake til Jorden. Når vanlige transportsystemer er satt opp vil de sannsynligvis operere i sykluser. Dette vil skje rundt denne posisjonssyklusen for å minimere reisekostnadene.

 

Fartøyet spiller en stor rolle for en reise til Mars

En annen faktor vil være typen fartøy som brukes. For øyeblikket er kjemisk fremdrift den viktigste drivstoffkilden som brukes i omtrent ethvert romfartøy som blir lansert fra Jorden. Dette fremdriftssystemet har vært kjent for å produsere fartøyhastigheter på over 50 000 kilometer i timen.

Imidlertid, hvis nye fremdriftssystemer skulle komme til eksistens, som kontinuerlig akselererende ionedrivmotorer eller solseilteknologi, så kan dette øke toppfarten til romfartøy og redusere tiden som trengs for å reise til Mars, og dermed øke dens popularitet. Kun fremtiden vil vise!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *