Planeter i solsystemet

Planeter i solsystemet og mulighetene for å leve der

Inkludert Jorden, er det totalt åtte offisielle planeter i solsystemet. De er unike i hver sin respekt. Interessant nok har noen av dem ganske mye potensiale for fremtidig utforskning og kolonisering. Det er nettopp derfor reise til verdensrommet har vært ett av de heteste temaene for debatt de siste årene.

Planeter i solsystemet på rekke og rad.
Det finnes 8 planeter i vårt solsystem, i tillegg til en haug med forskjellige måner!

Merkur er først av planeter i solsystemet

Merkur er den nærmeste planeten fra sola. Det er også den minste og har den tynneste atmosfæren. En dag på Merkur varer nesten to måneder, og det er enorme ekstremer i temperaturer mellom den lyse og mørke siden av planeten, hovedsakelig fordi det nesten ikke er atmosfære for å jevne ting ut.

Venus har tykk atmosfære

Venus har nesten samme størrelse som Jorden med det motsatte problemet som Merkur, med en atmosfære nesten 100 ganger tykkere enn Jorden.

Atmosfæren er så tykk at folk har foreslått å bygge flytende byer i nærheten av de øvre grensene i stedet for å forme atmosfæren slik at den ligner den på jorden.

Mars kan muligens være beboelig

Mars er en av de beste kandidatene for leting og bosetting. Jern og andre naturressurser er veldig nær overflaten, og en dag på Mars er bare 37 minutter lenger enn på jorden.

Mars har polare caps akkurat som på jorden, selv om en består av frosset karbondioksid. Dette betyr at vi allerede ville ha materialene til å varme Mars opp der. Mange offentlige etater og private selskaper har planer om å lande den første personen på Mars før midten av århundret.

Jupiter ligger sentralt av planeter i solsystemet

Jupiter er den første av de fire gassgigantene. Bosetting ville ikke finne sted på selve planeten, men mest på en av dens store måner, nemlig Ganymede, Europa, Calisto og Io.

Europa og Ganymede har det største potensialet, ettersom de har et stort isforekomst som kan varmes opp i flytende vann, noe som vil være til stor hjelp for enhver bosetningsinnsats der.

Saturn er massiv, men månen er best beboelig

I likhet med Jupiter ville bosettingen av Saturn mest sannsynlig finne sted på den største månen, Titan. Titan er den eneste månen i hele solsystemet som har en atmosfære.

Titan har store reserver av flytende metan på overflaten som kan brukes som rent brennende drivstoff. På toppen av det ryktes det at mye av skorpen består av is. Den største ulempen ville være det faktum at det er over en milliard kilometer unna Jorden.

Uranus ligger 10 år unna jorda

Uranus er en veldig uvanlig planet ved at den går i bane rundt solen i en 90-graders vinkel. Den viktigste månen som går i bane rundt Uranus kalles Miranda. Ikke mye er kjent om Miranda, men selv når det endres, vil det være vanskelig å gjøre mye siden det tar rundt 10 år å nå det siste av dagens fremdriftsteknologi.

Neptun er den siste oppdagede av planeter i solsystemet vårt

Neptun er den siste av gassgigantene og ble først oppdaget i 1846. I likhet med de tre foregående, ville det beste stedet for leting være på den største månen, Triton. Enda mindre er kjent om Triton enn Miranda av den enkle grunnen til at Neptun er enda lenger borte fra oss enn Uranus er.

Planeter i solsystemet er spennende å utforske, da vi raskt innser at vi ikke er helt alene her på jorda.
Jorda er en helt unik og fantastisk planet, men den er selvfølgelig ikke alene i solsystemet vårt.

Asteroidebeltet kommer i tillegg til planeter i solsystemet vårt

Asteroidebeltet ligger mellom Mars og Jupiter. Mange tror at det var en planet som var for nær Jupiters store gravitasjonsfelt til å komme i stand. Men dette gjør det til et flott sted å drive gruvedrift.

Faktisk har mange foreslått massiv crowdfunding-innsats for å skaffe enestående summer av kapital for å finansiere romgruvedriftprosjekt på metalliske asteroider som potensielt kan øke tilgangen på råvarer tilgjengelig for mennesker etter størrelsesordrer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *