Bilferie i Europa forberedelser

Bilferie i Europa: Slik forbereder du deg!

Bilferie i Europa er en flott ide dersom en ønsker å ta med seg hele familien til mange land for en lav kostnad. Det er enkelt å krysse de mange grensene på kontinentet. Her er det tross alt mange land der du ikke engang trenger pass. Til tider kan du kjøre over grenser uten kontroll også.

Uansett hvor du planlegger å sette kursen, så er det lurt å forberede seg godt. Her skal alt fra bilen, til det en pakker, og de dokumenter og planer en ellers har, alt være klart i god tid før turen starten. I denne artikkelen vil vi gå gjennom hvordan du kan forberede deg på en bilferie i Europa.

En bilferie i Europa kan utføres helt på egenhånd om du ønsker!
Det trengs ikke så altfor mye for å få til en bilferie i grunn!

Sørg for at bilen er klar

Den viktigste tjenesten du kan gjøre deg selv er å ha bilen klar. Dette inkluderer å få satt bilen på sjekk, samt skaffe bildeler du eventuelt trenger i god tid før turen. Mange tenker ikke over at bilene ikke er vant til slike langturer, og et oljeskift er for eksempel helt nødvendig når du skal kjøre så langt.

Selvfølgelig finnes det verksted i utlandet, men her har du ikke alltid styr på kompetansen. Dessuten er det slettes ikke sikkert at de har ressurser til å fikse din bil over et par timer. Når du er på bilferie i Europa, så er det siste du vil ønske deg at du ikke har en bil å kjøre rundt i. Gåferie er ikke akkurat noe å trakte etter!

Pakk kun ned det du trenger for bilferie i Europa

Når du skal på en bilferie i Europa får du selvfølgelig pakket ned en god del mer enn ved for eksempel backpacking. Allikevel er det viktig å ikke pakke for mye. Spesielt om en skal reise som en familie, så er det viktig poeng at en kun tar med det en trenger å ha med seg. Det blir nemlig fort fullt i et bagasjerom, og per person i en hel familie, så er ikke bagasjerommet mye større enn en ryggsekk. Pakk derfor så lett som mulig.

Dette gjelder både klær og andre gjenstander. De aller fleste kommer seg unna med en ukes klær på tur. Dessuten skal du helst ha med tannbørste, deodorant, og lignende. Det er også lurt å ta med seg litt til underholdning, samt snacks en kan spise i bilen. Ellers vil mye mat måtte spises der en besøker, slik at en får opplevd kulturen.

En bilferie i Europa kan by på mange gode minner for venner.
To jenter har satt kursen for et ukjent sted i Europa, og de lager livslange minner sammen!

Planlegg din bilferie godt!

Det viktigste er uansett den generelle bilferien. Hvor skal dere reise? Hvor mange dager skal det kjøres? Hvem skal kjøre? Hvor skal dere sove på hotell? Her er det rett og slett mye å planlegge og booke. Det kan føles litt krevende i starten, men etter hvert blir det gøy. Kanskje oppdager du en ukjent by du kan besøke i utkanten av en storby.

Det er mange opplevelser som venter deg og familien. Planlegg en bilferie i Europa i dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *